Over ons

Over Op Maat Inburgeren
Wij zijn op maat inburgeren.
Wij zijn er voor jou!
2022, het jaar waarin de nieuwe Wet Inburgeren van kracht wordt, komt steeds dichterbij. Wij geloven dat de factor ‘samen’ van grote invloed is om de in- en uitvoering van de wet inburgeren soepel te laten verlopen. Vanuit die visie is Op Maat Inburgeren ontstaan. We willen één plek creëren waar jij naartoe kan voor al je vragen over de nieuwe wet inburgeren. Een community waar we van elkaar kunnen leren, op de hoogte te blijven van wat er speelt en zorgen voor toekomstbestendige professionals Dat zijn wij in een notendop.
Onze Missie
Zodra gemeenten de regie krijgen over de inburgering, verandert het werk van iedereen die zich bezighoudt met toeleiding van inburgeraars naar de arbeidsmarkt. Onze missie is om deze groep te helpen om grip krijgen op de nieuwe wetgeving. Dit willen we doen door middel van de juiste informatievoorziening. We hebben hiervoor drie belangrijke kernwaarden opgesteld:
Actuele status

Wij zien dat informatie over wijzigingen en ontwikkelingen rondom de nieuwe wet niet altijd makkelijk vindbaar zijn. Hierdoor kost het veel tijd en energie om op de hoogte te blijven. Alle ontwikkelingen worden stuk voor stuk gecommuniceerd en dat speelt vergissingen in de hand, want wat is de meest actuele status? Dit kan wat ons betreft sneller en slimmer. Daarom hebben wij een kennisbank ontwikkeld, die wij continue vullen met nieuwsartikelen, blogs en video’s. Dankzij onze kennisbank kan jij op een toegankelijke manier up-to-date blijven en doordat alle informatie op één plek terug te vinden is, wordt het makkelijker om de juiste informatie te vinden en is de kans kleiner dat jij belangrijke berichten over het hoofd ziet.

Leren van Elkaar

Een veel gehoord uitspraak bij ons is “Samen sterker”. Wij zijn van mening dat we met elkaar moeten proberen het beste uit de nieuwe wetgeving te halen. Leren door, van en met elkaar is hierbij volgens ons cruciaal. Daarom hebben wij een community opgericht waar jij 24/7 terecht kan en al je vragen beantwoord worden. Ook organiseren we verschillende studiedagen waarbij je vakgenoten kan ontmoeten. Door informatie, ideeën en adviezen uitwisselen,  elkaar te helpen bij het oplossen van problemen en elkaar feedback te geven, worden we samens sterker. We kijken ernaar uit om die stap met jou te nemen.

Over Op Maat Inburgeren
Toekomst- bestendig

In het nieuwe wetsvoorstel wordt meer aandacht besteed aan het actief kennis maken met de arbeidsmarkt. Het doel van de nieuwe wet is, dat inburgeraars zo snel mogelijk aan het werk gaan en ondertussen de taal leren. Dit zal o.a gebeuren door middel van vrijwilligerswerk, stage, werkervaringsplaats en betaald werk. Omdat de veranderende wetgeving grote effecten heeft, geloven wij dat toekomstbestendigheid leidend moet zijn bij de keuzes die jij als als toeleider van inburgeraars naar de arbeidsmarkt maakt.

Gestuwd door innovatie ontstaat doorlopend ruimte voor optimalisatie. Wij worden gedreven door vooruitgang, daarom bieden we verschillende trainingen aan die jou verder helpen. Van Interculturele communicatie tot Job- en motivatiecoach inburgering.We borgen brede expertise en specialisatie tegelijk. Samen maken we het verschil; vandaag én morgen.

Ons Team

Rudolf Everduim

Trainer / Oprichter

Annemiek Tjepkema

Trainer

Sygrid Lerensveld

Trainer

Francis Everduim

marketier

Anja Westerink

Trainer