Summerschool

Summerschool Op Maat Inburgeren
Summerschool

 De kortste weg naar (werk)plezier!

De zomer staat voor de deur! Tijd om lekker te ontspannen in de zon.. of toch niet? Zet deze zomer je persoonlijke en professionele ontwikkeling in het zonnetje en bereid je voor op de nieuwe wet inburgeren tijdens onze summerschool!

In de nieuwe wet Inburgeren verandert het huidige ONA naar MAP. Het doel hiervan is om nieuwe Nederlanders zo snel mogelijk aan het werk te krijgen. Maar hoe ga jij dit als begeleider doen? In onze 6-weekse summerschool ‘ de kortste weg naar (werk)plezier’ leren we jou hoe jij statushouders het beste kan begeleiden naar werk of een werkervaringsplek.

Welke skills sets hebben nieuwe Nederlanders nodig? Hoe kan jij als begeleider praktijkplekken realiseren en op welke manier kan jij je persoonlijke missie formuleren, zodat je nieuwe Nederlanders beter kan begeleiden en begrijpen? Je leert het allemaal tijdens onze vier verschillende workshops
Ben je nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan snel in!

Trainingsaanbod

Assessment instrumenten

Welke assessment instrumenten kan je inzetten als ONA/MAP-begeleider? Wellicht dat jij jezelf dit hebt afgevraagd de afgelopen tijd. Je wilt met jouw kandidaat graag aan de slag met testen en vragenlijsten, maar er zijn er online zó veel te vinden dat je niet precies weet welk instrument het beste past. De workshop' Assessment instrumenten' geeft jou meer inzicht in de mogelijkheden rondom het inzetten van assessment testen voor nieuwe Nederlanders

Online

26 juli 2021

Vaktaal voor nieuwe Nederlanders

Het is voor nieuwe Nederlanders heel belangrijk om snel de Nederlandse taal te leren. Dit zorgt ervoor dat zij niet achterblijven in de maatschappij vanwege taalproblemen. In onze workshop ‘vaktaal voor nieuwe Nederlanders’ leer jij op welke manier je de kennis van vaktaal bij statushouders kan verhogen. Op die manier kan er een betere aansluiting tot de werkvloer worden gerealiseerd. 

Online

29 juli 2021

21st Century Skills voor Nieuwkomers

Wat zijn de vaardigheden die de nieuwe Nederlander van vandaag nodig heeft om te slagen in zijn/haar loopbaan? Je leert het in onze workshop ’21st Century Skills voor Nieuwkomers’. Ben je benieuwd hoe je de soft Skills van Nieuwe Nederlanders zichtbaar kan maken? Dan is deze 1-daagse training perfect voor jou!

Online

2 augustus 2021

Persoonlijke Missie

Het leven zit vol verrassingen en het valt regelmatig tegen hoeveel invloed je op je omstandigheden hebt. Leven brengt voor iedereen onzekerheid met zich mee, zeker als nieuwe Nederlander. Veranderingen dwingen je vaak om nieuwe keuzes voor de toekomst te maken. In deze workshop gaan we opzoek naar het herkennen van (diepere) behoeften en verlangens van de Nieuwe Nederlander.

Online

9 augustus 2021

Praktisch
Duur

De workshops duren 2 uur en worden verzorgd door vakkundige en enthousiaste trainers die staan te trappelen om hun kennis te delen.

Kosten

De kosten van workshops zijn 75 euro per training. Alle trainingen zijn vrijgesteld van BTW.

Voor wie

Onze summerschool is ontwikkeld voor iedereen die wil werken aan zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Of je nu werkt als jobcoach, ONA/MAP-begeleider of als NT2-docent

Vragen?

Heb vragen over onze summerschool? Neem gerust contact op met een van onze trainer. We helpen je graag verder!

Wat doe jij deze zomer?

Zet deze zomer je persoonlijke en professionele ontwikkeling in het zonnetje!